ECO POWER DRIVE

EPD-HEADER

Met het MERLO EPD (ECO POWER DIRVE) systeem verbruikt u gemiddeld 18% minder zonder merkbaar verschil in prestaties. Met de EPD kan het toerental van de motor onafhankelijk van de rijsnelheid geregeld worden. Het toerental zakt zodra minder kracht vereist is. Deze tot 25 procent lagere toerentallen besparen gemiddeld 18% brandstof. Op jaarbasis een niet te onderschatten winst.

Het EPD systeem vindt men standaard terug in onder andere de modulaire Turbofarmer reeks en de Panoramic HM reeks. De EPD zoekt steeds naar de meest efficiënte manier om de motor te laten draaien en past daarbij functionele parameters aan in zowel de hydrostatische aandrijving als in de turbomotor zelf.

HOE WERKT EPD?

Bij een conventionele hydrostatische transmissie is de rijsnelheid evenredig aan het toerental van de motor. Het gaspedaal bepaalt de snelheid.

EPD-GRAPHIC-NL

EPD is echter de slimme schakel tussen pomp en motor waarbij door middel van sensoren de kracht wordt berekend die de bestuurder nodig heeft. Zodra de gewenste snelheid is bereikt, wordt het toerental nu automatisch tot het minimum gereduceerd. Dit kan tot 25% lager zijn dan bij de conventionele hydrostatische transmissie.

EPD-GRAPHIC-SAVINGS-NL.jpgDus bij beide systemen zorgt versnelling voor een hoger toerental maar bij EPD zakt het toerental terug eens de gewenste snelheid bereikt is. Met uiteraard behoud van de gewenste snelheid.

De gevolgen hiervan zijn: lagere energievereiste en dus een verminderd brandstofverbruik!