TRE EMME MC160 CS, uniek op elk vlak!

Merlo is een grootheid op het gebied van verreikers in de bouw, en landbouw maar zijn nog niet zo bekend in de groene sector. Met deze Tre Emme zou dat weleens anders kunnen worden. Op de foto lijkt dit een lief klein verreikertje, maar vergis u niet. Deze werktuigdrager is op dezelfde basis gebouwd als de grote Merlo-machines. Tre Emme is de naam van de afdeling waar Merlo aanbouwgereedschappen bouwt. De Merlo Tre Emme is feitelijk dus een uiterst multifunctionele werktuigdrager.

  • Overzichtelijk
  • Krachtig
  • Wendbaar
  • Veilig
  • Multifunctioneel
  • Betrouwbaar

In de DEMO configuratie is hij voorzien van een klepelmaaier voor bermonderhoud met een 3D maaikop. De mensen die hem reeds testten waren met name onder de indruk van de veilige joystick met automatische handdetectie. Als de gebruiker zijn hand van de stick haalt, vallen de hydraulische functies van de machine stil. Omdat veel gebruikers van dergelijke machines gewend zijn om met een kraan te werken, zit er overigens niet één joystick op, maar twee. De Tre Emme is een uniek product, maar dat zijn de verreikers van Merlo ook.


John Mulder van de Belgisch-Nederlandse importeur De Lille meldt over zijn Tre Emme dat Merlo met deze machine een heel nieuwe markt wil aanboren. Een markt waarin ook gemikt wordt op een positie als vervanger van de grote tractoren met maaiarmen, die bijvoorbeeld sloten vegen en bermen maaien. Bekend is dat dit soort machines nu nog wordt gedoogd, maar dat dit op termijn gaat veranderen. John Mulder: ‘Een ander belangrijk aspect is dat je als groenaannemer of loonwerker met nog maar één aanspreekpunt te maken hebt bij service of onderdelenlevering. De machine die je koopt komt als één geheel van de fabrikant, met alles erop en eraan gebouwd. Zijn er problemen, dan hoef je niet na te denken of je bij de tractorleverancier moet zijn, bij de maaiarmfabrikant of bij de partij die een en ander gemonteerd heeft.’
De Tre Emme is als zodanig gedocumenteerd. De Tre Emme is uitgerust met een hydraulische en een mechanische PTO (power take off) waardoor dezelfde machine ook in een winterdienst kan worden ingezet met een strooiunit op de achterkant en een schuif op de front.

Uniek aan deze machine ook is dat deze Europees gehomologeerd is en dat is UNIEK in de wereld van de bermmaaiers.

Naast het bestaan van de TRE EMME worden Merlo’s Roterende verreikers ook veel ingezet bij het rooien van bomen. Die Merlo Roto verreiker is dan uitgerust met een klem en hydraulische zaag. Een voorbeeld hiervan staat onderaan. Naast de Rotorende verreiker wordt de starre verreiker ook in de bosbouw ingezet. Op die manier willen we nogmaals benadrukken dat Merlo het meest veelzeidige gamma aan verreikers op de markt heeft.

Eén van de vele details die Merlo uniek maken is dat zei ook verreikers met driepuntshefinrichting en PTO bouwen. Deze verreikers zie je meer en meer verschijnen op bedrijven, want het is een alleskunner op vele boerderijen en bomen rooiers.

Interesse in één van deze prachtige producten, mail uw vragen vrijblijvend naar sales@delille.be of sales@delille.nl

De Merlo TRE EMME MC160 is een DEMO machine, vraag uw DEMO tijdig aan via sales@delille.be !

OOK INTERESSANT!

Geef een reactie