The chick by MERLO

MERLO is een bekende fabrikant  van verreikers voor de agrarische sector, bouw en industrie met unieke, kwalitatieve en innovatieve eigenschappen. Ook in het landbouwgamma zijn er tal van modellen met onderscheidende capaciteiten voor verschillende toepassingen. Zo ontwikkelde MERLO vanuit de TurboFarmer compact serie een op de pluimvee toegespitste verreiker.

Deze compact serie bestaat normaal uit de TF33.7 (met een 2 delige mast) en TF30.9  (met een 3 delige mast). Op basis van deze lijn ontwikkelde Merlo de “L” ofwel Low/Laag variant.Deze machine is met hoogte van ca. 2 meter uitermate geschikt voor de pluimveehouders. De pluimveestallen zijn veelal lager dan melkveestallen en daar is dus de hoogte van de machine een enorm belangrijk gegeven.  

De Turbo Farmer compact serie is een verreiker met ofwel een maximale hefcapaciteit van 3,3 ton ofwel 3,0 ton, afhankelijk van of er gekozen wordt voor een verreiker met een maximale hefhoogte van 7 meter of 9 meter. De machine heeft een 115 pk sterke Deutz krachtbron. Standaard is de machine voorzien van een horizontaal geplaatste omkeer ventilator welke vooral in de pluimvee met veren en stof een belangrijke meerwaarde heeft. Ondanks de hoogte van 2 meter heeft de MERLO de ruimste cabine in zijn klasse.

Ook specifiek voor de MERLO verreikers is het feit dat zij allen zijn uitgerust met een voor en achteruitschakeling op zowel de joystick als links van het stuur. Dus in situaties dat je vingers te kort zou komen aan je rechterhand doordat er bepaalde attachments bedient moeten worden kun je altijd het vooruit en achteruit schakelen met je linkerhand overnemen links van het stuur. Ook in de breedte is de TurboFarmer compact zijn naam eer aan. Deze lijn verreikers hebben namelijk een breedte van 2.100 mm.

Contacteer één van onze 43 distributerus in de benelux voor meer details!

Geef een reactie