Siderius Heftrucks BV dealer voor Merlo Bouw en Industrie.

Per 1 januari 2020 is Siderius Heftrucks met de vestigingen in Berlikum Friesland en Groningen stad Merlo dealer voor de Noordelijke provincies in Nederland. De Lille nv wil hiermee de aftrap doen naar een duidelijke splitsing in de verkoop van bouw en industriële machines enerzijds en de agrarische machines anderzijds.

We merken dat verkoop aan industriële klanten een totaal andere benadering vergt dan de evenzo belangrijke klanten in de agrarische sector.  Daar moeten we dus de juiste partners voor hebben.

Voor wat betreft het agrarische dealer netwerk hebben we de afgelopen 2 jaar goede stappen gemaakt. De Lille is dan ook blij dat agrarische klanten ondertussen onze dealers goed weten te vinden.

 

DISTRIBUTEURS NETWERK

Klanten vinden overal een Merlo distributeur in de buurt dankzij een goed, betrouwbaar netwerk.

Maar we merkten wel dat we met onze unieke machines voor bouw en industrie toch een grote markt laten liggen. En dat is jammer! Vooral wanneer je weet dat op het gebied van bijvoorbeeld het innovatieve Side Shift op starre verreikers en de unieke afstempeling van de roterende verreikers we geen concurrenten kennen.

In Siderius hebben we, sinds het eerste contact in juni 2019 is gelegd, een goede partner gevonden. Siderius Heftrucks is geen onbekende in Nederland en daarmee voor De Lille erg welkom.

Zij zitten bij de juiste klanten en hebben de goede contacten. Siderius  is een bedrijf met een geschiedenis van bijna 75 jaar.

Siderius is een bedrijf met vertrouwen in de toekomst wat blijkt uit de ontwikkelingen waarmee ze bezig zijn. Onder andere een te realiseren nieuwbouw aan de N31/A31 bij Leeuwarden welke  in 2020 zal gaan starten.

Evenzo belangrijk is dat Siderius een groep goed geschoolde monteurs in huis heeft welke er voor zorgen dat klanten altijd verder kunnen. Dit zit in de DNA van de mensen bij Siderius, omdat ze weten dat stilstand van machines onwenselijk is en altijd gebeurt op momenten dat het niet uitkomt. Siderius heeft jarenlange ervaring op het gebied van de verreikers, diverse klanten hebben hun verreiker bij Siderius in onderhoud. Siderius is een zusje van Bultena Verhuur BV, de afgelopen 10jaar doet Siderius het onderhoudt voor haar zusje aan de verreikers.

 

 


Afgelopen december zijn de commerciële mensen van Siderius voor een drie daagse training naar Cuneo Italië geweest waar ze door Stijn de Lille en de mensen van Merlo zijn getraind.

Naast een intensieve theoretische training hebben ze daar de compleet nieuwe range industriële machines bestaande uit de Panoramic en ROTO kunnen proberen en ervaren. Dit gebeurt op het eigen training centrum van CFRM in Cuneo.

Ook hebben ze kunnen zien dat Merlo een ontwikkelaar en producent is van de haar machines en niet, als velen, een assembleur van componenten.

De familie Merlo is dan ook altijd erg trots om klanten en dealers te kunnen laten zien dat ze de afgelopen jaren enorm hebben geïnvesteerd in haar fabriek.  

 

MERLO FABRIEK

Jan Yke Algra, vestigingsleider van Siderius was onder de indruk van de fabriek.

Bij Merlo volg je gedurende de fabriekstour de complete productie. Van staalplaat tot verreiker! Jan Yke Algra vestigingsleider van Siderius was onder de indruk. Jan Yke is al in veel fabrieken geweest maar meestal zijn het montage fabrieken. Bij Merlo is dat bewust anders, 85% wordt zelf gemaakt op de locatie van Merlo. Erg indrukwekkend om te zien!

De Lille hoopt met deze nieuwe stap, splitsing van agrarisch en industrie, een goede weg te hebben ingeslagen en we denken dat we deze aftrap niet beter hadden kunnen doen dan met Siderius Heftrucks.

Wij hopen dan ook op een goede en langdurige samenwerking en wensen Siderius Heftrucks BV veel succes met de Merlo in hun leveringspakket.

Geef een reactie