Close-up: Merlo ROTO50.35!

"Een goed zicht rondom is het halve werk!"

“De Merlo R50.35SPlus maakt de aloude belofte van Merlo weer waar: 360° Panoramisch zicht! 

Zo hebben de kleinste P27.6 en de grootste R50.35SPlus deze zéér belangrijke eigenschap gemeen; een goed zicht rondom. Elke machinist zal het volmondig beamen, een goed zicht rondom is het halve werk.”

2019-MERLO-DELILLE-IMG_1855-R5035-28

De ROTO50.35SPLUS is de nieuwe ‘leider’ binnen het Merlo gamma van roterende verreikers. De “S” staat voor het standaard hydropneumatische nivelleersysteem en de PLUS voor de continue roterende bovenwagen

De 5-delige mast is een doorontwikkelde versie van de gekende Merlo masten. Deze staan gekend voor hun stijfheid waardoor er van doorbuigen nauwelijks sprake is, ook niet op het maximale werkbereik. 

Met een SPACE11 kan men nu dus met een Merlo met werkkooi werken op een hoogte van 46 meter. 

De vervaardiging van de masten gebeurt net als de productie van 90% van de onderdelen van een Merlo verreiker in eigen beheer in Italië.

Stabiliteit

Merlo’s nieuwe roterende verreikers ontvangen ook de ASCS, het adaptieve stabiliteitscontrolesysteem. Het toont de snelheid van de bewegingen, het werkgebied van de telescopische arm en andere informatie op het display. Veel berekeningen worden in realtime op de achtergrond uitgevoerd.

De functie activeert automatisch als de operator de lading oppakt. Het scherm laat hem precies zien welke bewegingen hij in zijn huidige situatie met de machine kan uitvoeren

De R50.35S PLUS in beeld

Geef een reactie