Close-up: Merlo ROTO50.35!

NL
FR

"Een goed zicht rondom is het halve werk!"

“De Merlo R50.35SPlus maakt de aloude belofte van Merlo weer waar: 360° Panoramisch zicht! 

Zo hebben de kleinste P27.6 en de grootste R50.35SPlus deze zéér belangrijke eigenschap gemeen; een goed zicht rondom. Elke machinist zal het volmondig beamen, een goed zicht rondom is het halve werk.”

2019-MERLO-DELILLE-IMG_1855-R5035-28

De ROTO50.35SPLUS is de nieuwe ‘leider’ binnen het Merlo gamma van roterende verreikers. De “S” staat voor het standaard hydropneumatische nivelleersysteem en de PLUS voor de continue roterende bovenwagen

De 5-delige mast is een doorontwikkelde versie van de gekende Merlo masten. Deze staan gekend voor hun stijfheid waardoor er van doorbuigen nauwelijks sprake is, ook niet op het maximale werkbereik. 

Met een SPACE11 kan men nu dus met een Merlo met werkkooi werken op een hoogte van 46 meter. 

De vervaardiging van de masten gebeurt net als de productie van 90% van de onderdelen van een Merlo verreiker in eigen beheer in Italië.

Stabiliteit

Merlo’s nieuwe roterende verreikers ontvangen ook de ASCS, het adaptieve stabiliteitscontrolesysteem. Het toont de snelheid van de bewegingen, het werkgebied van de telescopische arm en andere informatie op het display. Veel berekeningen worden in realtime op de achtergrond uitgevoerd.

De functie activeert automatisch als de operator de lading oppakt. Het scherm laat hem precies zien welke bewegingen hij in zijn huidige situatie met de machine kan uitvoeren

De R50.35S PLUS in beeld

"Une bonne visibilité sur tous les terrains, c'est la moitié de la bataille!"

«Le Merlo R50.35SPlus tient sa promesse faite depuis longtemps: une vue panoramique à 360 degrées! Le plus petit P27.6 et le plus grand R50.35SPlus ont en commun cette caractéristique très importante.  Tous les opérateurs seront tout à fait d’accord, une bonne vue d’ensemble simplifie le travail. “

2019-MERLO-DELILLE-IMG_1855-R5035-28

Le ROTO50.35SPLUS est le nouveau “leader” de la gamme de chariots télescopiques Merlo. Le “S” représente le système de nivellement hydropneumatique standard et le PLUS, la rotation continue de la tourelle.

La flèche télescopique 5 éléments est une version développée Merlo. Connues pour leur rigidité, de sorte qu’il n’est guère question de flexion, même à son portée utile maximale. Avec un SPACE11, vous pouvez désormais travailler avec un Merlo avec nacelle à une hauteur de 46 mètres.

La fabrication de la flèche se fait comme celle de 90% des pièces d’un chariot télescopique Merlo; en Italie.

Stabilité

Les nouveaux ROTO de Merlo reçoivent également le système ASCS, le système de contrôle de stabilité adaptatif. Il affiche la vitesse des mouvements, la zone de travail du bras télescopique et d’autres informations à l’écran. De nombreux calculs sont effectués en arrière-plan en temps réel. 

La fonction s’active automatiquement lorsque l’opérateur prend la charge. L’écran lui montre exactement les mouvements qu’il peut effectuer avec la machine dans sa situation actuelle.

Images du R50.35S PLUS

Geef een reactie