MERLO – GAMMA / GAMME 2019

Na INTERMAT in 2018 toont Merlo opnieuw alle nieuwe modellen op de SIMA (Parijs) en BAUMA beurs (Duitsland). Merlo’s nieuwe Panoramic en Roto-concepten voor de bouw, verhuur en gemeentes.

De eerste modellen voor de bouw werden ongeveer drie decennia geleden gemaakt. Ondertussen investeerde Merlo hard in de productie. De huidige modellen produceert men volgens een modulair concept. Tegelijkertijd stegen de toepassingsmogelijkheden dankzij steeds beter op de markt aansluitende accessoires en continue betere prestaties op vlak van hefvermogen en hefhoogte. De grootste Merlo Roto brengt mens & materiaal in alle veiligheid 35 meter omhoog.

De Noord-Italiaanse fabrikant Merlo S.p.A. produceert nu als zijn bekroonde en omvangrijke modellen voor de landbouw volgens een modulair ontwerp. Uitgerust met een comfortabele cabine, brandstofbesparende technologie en nog slimmere veiligheidssystemen. 

U ontvangt de modulaire comfortcabine, bestuurderondersteuning en brandstofbesparende technologieën, evenals nog slimmere veiligheidssystemen.

In de PANORAMIC serie met stabilisatoren voegt Merlo nog sideshift en chassisnivellering toe aan de machine.

In 1987 introduceerde Merlo de eerste Panoramic XS. Een hydrostatisch aangedreven verreiker met een zijdelings gemonteerde motorHet hydrostatisch aangedreven telescopische rij had een zijdelings gemonteerde motor. Met dit ontwerp stelde Merlo de norm voor de verreikermarkt.

Tegenwoordig vindt men op veel bouwplaatsen een Merlo Panoramic. 

De modulaire reeks heeft nu een hefcapaciteit van 3,5 tot 5 ton en brengt de last (materiaal of hoogwerkplatform) met gemak van 11 tot 18 meter hoog. De gekende stabilisatoren vooraan zorgen voor de nodige stabiliteit.

Het meest opvallende kenmerk van de nieuwe PANORAMIC reeks is de ruime, ergonomische en met 10% glazen gebied verlengde cabine, die verkrijgbaar is in twee uitrustingsniveaus. Ze is ROPS / FOPS Level II gecertificeerd. Bovendien staat de cabine op silent blocs op waardoor de trillingsoverdracht naar de bestuurder minder is.

De dynamische lastcontrole MCDC toont de operator in de volledige versie van de Plus-modellen op een display de essentiële laad- en machineparameters. De ‘light versie werkt met een waarschuwingslicht in de cabine. De functies zijwaartse verplaatsing (SIDE SHIFT) en chassisnivellering (hier op oud model machine), twee kenmerken van de Panoramics, zijn nog steeds standaard.

De moderne 4-cilindermotoren bieden 75 of 102 pk, afhankelijk van het model. De Eco-Power-Drive (EPD), bekend van de landbouw- en heavy-duty-serie, maakt nu ook deel uit van de Plus-Panoramics. Aldus kan het motortoerental onafhankelijk van de rijsnelheid worden geregeld. Het EPD-systeem zorgt voor brandstofbesparing en vermindert het geluid tijdens gebruik

Wereldwijd ziet men de P35.11 TT al erg populair worden bij klanten. De Merlo P35.11TT heeft een hefcapaciteit van 3,5 t en maakt opslag van bulkmateriaal tot 11 m mogelijk zonder op steunen te hoeven staan. Op stempels heft men 2,5 ton tot de maximale hoogte van de telescopische arm. Ondanks de krachtige gegevens blijft de P35.11TT compact en wendbaar. 2.465 mm hoog, 2.290 mm breed en 5.055 mm lang.

De sterkste Merlo is de P120.10 HM.

Roto – de nieuwe roterende telescopische vorkheftruck

Het vernieuwde gamma roterende verreikers zal modulair gebouwd worden te Cuneo (Noord-Italië). Alle nieuwe ROTO roterende Merlo verreikers krijgen de modulaire premium comfortcabine. De meeste modellen van de groep zijn verkrijgbaar met een kantelbare cabine (tot 20°).

Op de bauma kunnen bezoekers dankzij de cabinesimulator van Merlo persoonlijk het nieuwe cabineconcept en de mogelijkheden testen. Het nieuwe ROTO gamma is uitgerust met een nieuw joystick. Grootste wijziging is het vervangen van de dodemansknop door een aanraaksensor. De zogeheten capacitieve joystick bevindt zich op de armsteun. Alle rotors krijgen ook nieuwe joysticks

In plaats van een dodemansknop worden de functies nu geactiveerd via een aanraaksensor. De standaard is de capacitieve 5×1-joystick. Hij pakt de ergonomie van een pc-muis op en bevindt zich in de armsteun. Afhankelijk van het model is de werking volledig elektronisch of elektro-proportioneel en mechanisch. Optioneel is er een nieuwe verticale, capacitieve joystick.

Merlo’s nieuwe roterende verreikers ontvangen ook de ASCS, het adaptieve stabiliteitscontrolesysteem. Het toont de snelheid van de bewegingen, het werkgebied van de telescopische arm en andere informatie op het display. Veel berekeningen worden in realtime op de achtergrond uitgevoerd. De functie activeert automatisch als de operator de lading oppakt. Het scherm laat hem precies zien welke bewegingen hij in zijn huidige situatie met de machine kan uitvoeren.

De vier modellen met een maximale hefhoogte van minder dan 20 m heffen 4 ton en bereiken respectievelijk 16 en 18 m. De rotatie van de bovenwagen bedraagt 415°. De basisvarianten werken met een 4-cilindermotor en 75 pk, de S-modellen bieden 115 pk. Bovendien hebben de S-versies een ingebouwde hydropneumatische compensatie, die helpt bij het wegwerken van oneffenheden in de weg. De vier steunen kunnen volledig onafhankelijk worden bediend.

De tweede serie roterende verreikers van meer dan 20 m staat voor tien machines met een hefvermogen van 5 tot 7 ton en een hefhoogte van 21 tot 35 m. De stabilisatoren kunnen individueel worden uitgelijnd. Hun vermogen bedraagt 75 of 170 pk. Er zijn modellen met 600° en een continue roterende bovenwagen (PLUS-versie). De afkorting “S” in de naam staat voor het ingebouwde hydropneumatische nivelleersysteem.

Merlos Compact voor de bouwplaats
De P27.6 en P30.10 zijn geschikt voor gebruik met werkplatformen. De 2.7t / 6m-eenheid is de kleinste verreiker van Merlo. Hij is 1.95 meter hoog en 1.84 meter breed.

De Merlo P30.10 heft dankzij de voorste 2 stabilisatoren 3 ton tot 10 meter hoog. Dankzij het afstempelen binnen de breedte van de machine neemt deze weinig plaats in op de werf. 2,10 m breed, 2,12 m hoog (2,02 m in de L-versie met een laaghangende cabine). En zelf deze Merlo compacts hebben de nieuwe comfortcabine van Merlo met een breedte van 1.010 mm.

Geef een reactie