Oostends Westerstaketsel in ere hersteld

Bron artikel:  GWW (www.gww-bouw.be)
Bron foto’s: firma NV VAN Huele (www.van-huele.be)

De renovatiewerken aan het Westerstaketsel in Oostende gingen in oktober 2017 van start. De eerste fase van de werken, het behandelen van de kop van het staketsel, werd voor het ingaan van de voorbije zomer afgerond en momenteel wordt ook het strekkend gedeelte gerenoveerd. Met zijn 650 meter is het staketsel in Oostende een van de langste ter wereld. “Het staketsel wordt niet volledig vernieuwd. Een groot gedeelte van de bovenbouw en de planken worden hergebruikt”, aldus Xavier Van Huele, gedelegeerd bestuurder van hoofdaannemer NV Van Huele.

De Vlaamse overheid is eigenaar van het historisch erfgoed en de renovatiewerken gebeuren dan ook in opdracht van de afdeling Maritieme Toegang van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken. De tijdelijke handelsvennootschap Van Huele-Soetaert is de aannemer en voor de totale renovatiewerken wordt zo’n 7 miljoen euro geïnvesteerd. “Na de eerste fase werd het staketsel tijdens de zomer weer opengesteld voor publiek. Voor het eerst in jaren kon het verste punt weer bereikt worden.

Bij de start van fase twee in oktober werd het staketsel weer afgesloten”, aldus Xavier Van Huele.

omwille van de strenge eisen inzake gewicht werd geopteerd voor de ROTO38.16. 3 van deze compacte Merlo verreikers werden speciaal voor dit project aangekocht. 

De in 2019 komende opvolger van de ROTO38.16 is de ROTO40.16. Een mooie doorontwikkeling van de geprezen 38.16 reeks. Zoekt u als aannemer of verhuurfirma een compacte roterende verreiker met een maximale hefkracht voor zijn omvang dan moet u bij  Merlo zijn. 

De voor dit project gebruikte ROTO38.16’s werden geleverd door garage Luc Gelaude

Geef een reactie