Nieuwe Merlo ROTO50.35SPLUS voor Tillemans in Mill

Nieuwe Merlo 50.35SPlus voor Tillemans in Mill

3 januari heeft Toon Vervoort directeur van de Tillemans Groep de bestelling van de eerste 35 meter Merlo verreiker in Nederland bevestigd met een handtekening. 

Meer dan 22 jaar bestaat dit jaar het contact tussen de firma Tillemans en onze eigen firma. Een relatie welke is ontstaan tussen de heer Allenbroer De Lille en de heer Tillemans in 1997.
Tillemans Groep heeft nu na 22 jaar de aanschaf van de 65e Merlo verreiker bezegeld. Een bijzondere mijlpaal waar wij als firma erg trots op zijn.

In december zijn de heer Jos Tillemans (oprichter en naamgever), Toon Vervoort (directeur), Sasa Obradovic (manager onderhoud) en Cees Verberk (machinist) met de firma De Lille naar Italië geweest om de eerste ROTO50.35SPLUS productiemachine te aanschouwen en te testen op het testterrein van Merlo in Cuneo. Alle ins en outs werden er doorgenomen en besproken.

Cees Verberk met een ervaring van meer dan 30 jaar kon daar de machine testen en aan de tand voelen terwijl Sasa Obradovic er met een technisch oog naar keek en zijn kennis en Merlo ervaring van 19 jaar liet spreken.

Ook  de heer Amilcare Merlo stelde het bezoek van de heer Tillemans op prijs en wilde deze waardering  persoonlijk overbrengen aan de heer Tillemans.

Uiteindelijk ging op 3 januari de kogel door de kerk en werd de bestelling geplaatst.

Het eerste type uit een compleet nieuwe lijn roterende verreikers. Compleet nieuw ontwikkeld en voorzien van de laatste technieken, mogelijkheden en comfort.

Een machine met een maximale lifthoogte van bijna 35 meter en maximale laadcapaciteit van 5 ton.

Deze Merlo 50.35SPlus is een volledig nieuwe machine. Tot op heden bouwde Merlo een machine met een maximale lifthoogte van 30 meter en een liftcapaciteit van 4 ton.

Na introductie van deze nieuwe zwaarste machine wordt de volledige lijn van roterende verreikers vernieuwd.  Qua techniek kunnen de machines weer vele jaren vooruit.

Ook de roterende verreikers met een maximalerotatie van 600° zullen rond het 3e kwartaal van 2019 vernieuwd zijn. De nieuwe 400° machines zijn nu al  als 16 meter en als 18 meter te bestellen.

Deze zijn allen voorzien van de nieuwe ruimste cabine met een premium uitrusting. De laadcapaciteiten zullen allen met een ton zijn opgewaardeerd.

Kort voor de zomer zal de 35 meter bij Tillemans uit Mill ingezet worden! 

Tillemans is een toonaangevend bedrijf op het gebied van verreiker verhuur en al jaren een bekende naam op dit gebied.

De firma onderscheid zich door roterende en starre verreikers te verhuren met gekwalificeerd personeel, mensen met kennis van zaken en voor wie geen situatie onbekend is.

Tillemans is een bedrijf welke door ervaring als eerste durft te investeren in nieuwe machines. Bij de introductie van de Merlo 40.30 MCSS waren zij ook de eerste die deze machine hebben aangeschaft.

En ook nu zien zij kansen bij de aanschaf van de splinternieuwe Merlo 50.35SPlus. Een machine waarvan de productie afgelopen december is gestart.

2 Comments

Geef een reactie