ROTO60.24MCSS: PRINSEN SLOOPWERKEN (Aalten)

Prinsen sloopwerken uit Aalten heeft een nieuwe en zeer complete Merlo ROTO60.24MCSS verreiker in gebruik genomen.

Na vele jaren te hebben gedraaid met een (groene) Merlo Roto 45.21MCSS is gekozen voor een “maatje groter”. De groene is ingeruild voor een rood/gele. VC-MN (Verreikercentrum Midden Nederland) leverde via Klein Nibbelink Bredevoort de machine.

2018-11_VC-MN_PRINSEN_ROTO34.JPG

Voordat machinist Guus de nieuwe machine daadwerkelijk in gebruik nam stond deze eerst op de feestelijke open dagen ter gelegenheid van het nieuwe pand van Klein Nibbelink Bredevoort.

De nieuwe machine werd met haar opties uitvoerig getest door het vakmagazine BOUWMACHINES en is o.a. uitgevoerd met een asbestkooi samen met de optie bedienen van de werkkooi vanuit de cabine, een jib met lier, een korte jib, overdrukunit en airconditioning , radiograaf, diverse werklampen op de machine en een camerasysteem. Ook is de machine gespoten in het welbekende rood / geel waar alle machines van Prinsen in zijn uitgevoerd.

2018-11_VC-MN_PRINSEN_ROTO11

De TCVT keuring is door TUV Nederland verzorgd.

Naast de prima prestaties van de Merlo was ook de goedgekeurde asbestuitvoering één van de punten waarom Prinsen voor deze MERLO ROTO koos. De grote werkkooi waarvan de voorzijde geopend kan worden in combinatie met de optie bedienen van de werkkooi vanuit de cabine, de overdruk en airconditioning is volledig goedgekeurd door TUV.

Deze nieuwe machine is standaard uitgevoerd met hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive), die de motor rechtstreeks verbindt met de transmissie en bij optrekken en afremmen automatisch het toerental regelt. Dit systeem zorgt voor een aanzienlijke brandstofbesparing .Het hydraulische systeem met Load-Sensing en Flow-Sharing technologie levert een opbrengst van 124 l/min. te reiken De hydropneumatische vering (EAS) geeft optimaal comfort bij verplaatsingen.

Wij wensen Guus de nieuwe machinist van Prinsen Sloopwerken veel werkplezier en veilige draai-uren met deze nieuwe machine.

Geef een reactie