DL STEEL ontwikkelt Engine Start-stop / DL STEEL développe Engine Start-stop

DL Steel, het merk van accessoires en oplossingen voor Merlo verreikers, heeft een eerste ROTO45.21 uitgerust met dit systeem. Deze machine zal met het Start-stop systeem voorgesteld worden op MATEXPO 2017 (stand B3).

De voordelen zijn duidelijk, een bewezen lager verbruik en een bijhorende lagere uitstoot van schadelijke stoffen. Zeker voor de Nederlandse markt, waar de ‘CO2-prestatieladder’ voor aannemingsbedrijven een belangrijk gegeven is, is dit meer dan welkom.

Na een bepaalde tijd van inactiviteit schakelt de motor zichzelf uit en bij het activeren van de joystick schakelt de motor opnieuw automatisch in. Het systeem is eenvoudig te (de-)activeren via een verlichte draaischakelaar. Ook bij radiografische bediening van op de grond of vanuit de  werkkooi blijft de Start-stop functie actief eens geactiveerd.

Beschikbaar voor alle nieuwe Merlo roterende verreikers type MCSS

Developed by DL STEEL, exclusively for MERLO


 

DL Steel, la marque d’accessoires et solutions pour les télescopiques Merlo, a équipé un premier ROTO45.21 avec ce système. Cette machine sera présentée avec le système Start-Stop à MATEXPO 2017 (stand B3).

Les avantages sont évidents : une consommation réduite prouvée et par conséquence, moins d’émissions de substances nocives. Cette technologie sera surtout bien reçue dans le marché Néerlandais, où l’émission du CO2 est un grand sujet de préoccupation pour les entrepreneurs.

Après un certain temps d’inactivité, le moteur s’arrête. Quand l’opérateur active le joystick, le moteur s’enclenche à nouveau. Le système est facile à (dé)activer au moyen d’un commutateur rotatif lumineux. Une fois activée, la fonction Start-stop reste active avec la radiocommande à partir du sol ou depuis la nacelle.
Disponible pour tous les nouveaux télescopiques Merlo rotatifs type MCSS.

Développé par DL STEEL, exclusivement pour MERLO

 

thumb_501217mailsignatuurMatexpo2017

IMG_0147

Geef een reactie